1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מכינים את שכבת הקוקוס: מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים בתבנית.
3 מכינים את הבראוניז: ממיסים שוקולד וחמאה בקערה במיקרו. מקפידים לא לחמם יותר מדי - עדיף לחמם 30 שניות כל פעם ולבחוש בין לבין. מערבבים למרקם אחיד.
4 מערבלים ביצים וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח מעט. אפשר להשתמש במטרפה ידנית. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים למרקם אחיד.
5 מנפים לתערובת השוקולד והביצים קמח, אבקת קקאו ומלח ומערבבים בכף עץ או מרית רק עד שמתקבל מרקם אחיד. לא מערבבים יותר מדי, כדי שהבראוניז לא יצאו קשים. משטחים על שכבת הקוקוס.
6 אופים כ-25 דקות (מומלץ לבדוק את מצב העוגה אחרי 18 דקות). העוגה מוכנה כששטח הפנים שלה נראה אפוי, אך קיסם שמוחדר למרכזה יוצא לח מאוד.
7 מצננים וחותכים בעזרת סכין ארוכה. מומלץ להקפיא את העוגה כשעה או לקרר כשעתיים לפני החיתוך (כך הבראוניז לא יתפרקו במהלך החיתוך). שומרים בקופסה אטומה כשבוע בטמפ’ החדר. אפשר להקפיא עד 3 חודשים.
לגרסה מושחתת במיוחד: מוסיפים כף פינה קולדה לשכבת הקוקוס.