עוגת שוקולד עשירההיא לא מסובכת להכנה, היא שוקולדית ונימוחה והיא קינוח קלאסי לחולי שוקולד. ההחלטה היחידה שצריך לקבל היא האם מכינים אותה חלבית או פרווה - וזה הבדל של מרכיב אחד
צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל
|
המצרכים :תבנית קפיצית בקוטר 28/26 ס"מ:
לציפוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 שמים בקערה בינונית את שוקולד, חמאה/מרגרינה, כוס אחת של סוכר, קקאו ואקפה נמס וממיסים בבן מארי או במיקרוגל. בוחשים עד להמסה חלקה של השוקולד. 3 מקציפים את החלבונים במיקסר על מהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר שנותרה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. >> לפורטל הקולינרי של פסקל פרץ רובין 4 טורפים את החלמונים, מוסיפים אל קצף החלבונים ומקפלים פעם פעמיים בקצף. מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים אל הקצף עד שייבלע היטב. 5 מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתוך הבלילה. מוסיפים את הברנדי. 6 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ומשטחים. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים את העוגה ומצננים. 7 מכינים את הציפוי: שמים את כל המרכיבים פרט למים והשוקולד בסיר וממיסים על להבה נמוכה עד שהחמאה/מרגרינה תימס. מוסיפים מים ושוקולד ומבשלים על אש נמוכה לקבלת תערובת חלקה ואחידה. 8 מצפים את פני העוגה בציפוי השוקולד, ומעטרים באגוזים הקצוצים ובשוקולד הקצוץ. בתאבון. |