סברינהבגדול אנחנו לא אנשים שמסתכלים אחורה בערגה, אבל מה לעשות, סברינה טובה תמיד מוציאה מאיתנו את הצד הסנטימנטלי. בטח כשהיא ספוגה בסירופ עם רום, בטח ובטח כשמכינים אותה בקפה קדוש. אז הנה
צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ
|
המצרכים (14 מנות):לתבניות סיליקון לסברינות או 3 תבניות אינגליש קייק:
לסירופ:
לקרם מסקרפונה:
להגשה:
אופן ההכנה:1 הסברינות: מערבלים בקערת ומיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, שמרים, ביצים וחלב. מוסיפים מלח ומערבלים עד שהבצק מתחיל להיפרד מהדפנות ומתקבלת תערובת אחידה ונוזלית יחסית. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד שהיא נטמעת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח. 2 מערבלים מעט את הבצק עם וו גיטרה כדי להוריד נפח, מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ומזלפים ממנה עד חצי גובה השקעים שבתבניות. מתפיחים כ-30 דקות עד שהבצק מגיע כמעט לשולי התבנית. 3 מחממים תנור ל-190 מעלות. 4 אופים את הסברינות 20 דקות, עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין. חותכים את החלק העליון של הסברינות, שהתקשה מעט באפייה, ונפטרים ממנו. 5 מכינים את הסירופ ומבשלים את הסברינות: מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ, למעט הרום, בסיר רחב, ומבשלים 10 דקות. מסירים מהכיריים. מוסיפים רום ומערבבים. 6 מכניסים את הסברינות לסיר (בכל פעם כמה) ומספיגים 3 דקות מכל צד, עד שהן ספוגות היטב. מצננים. 7 להגשה: חותכים את התותים ושופכים עליהם שמפניה. ממתינים כ-5 דקות, ומסדרים את התותים בתחתיות של הסברינות. 8 מקציפים את כל מרכיבי הקרם, מכניסים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על כל אחת מהסברינות לגובה. המתכון באדיבות פסטיבל מסעדות פתוחות ירושלים, שיתקיים ב-14-18 בחודש. במסגרת הפסטיבל ייערכו כ-100 אירועים ייחודיים המשלבים אוכל עם אמנות, תרבות, חדשנות וטכנולוגיה, ובהם: תחרות בינלאומית השף המבטיח, סיור של השף אסף גרניט עם עיתונאית האוכל רונית ורד במוזיאון ישראל, ומסיבת קינוחים מושחתת לרגל 50 שנה לקפה קדוש. |