1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
2 מערבבים בקערה גדולה את הקמח הסוכר. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמן, חלב שקדים ותמצית וניל.
3 יוצקים את התערובת הרטובה לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את התותים ומערבבים בעדינות.
>> מתכונים לאוזני המן
מאפינס תותים וקצפת | צילום:
בני גם זו לטובה
4 יוצקים את התערובת לתבנית שקעים ואופים 20-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש. מצננים.
5 בינתיים מכינים את הסירופ (לא חובה): מבשלים את התותים והסוכר על אש קטנה כ-4 דקות, עד שנוצר נוזל סמיך. מצננים.
6 מקציפים במיקסר את הקצפת הצמחית עם פודינג הווניל לתערובת אוורירית ויציבה.
7 מכסים כל מאפין בקצפת בעזרת כף, ומקשטים בתותים ובמעט סירופ.