1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבלים במיקסר או בכף עץ את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד שמתקבל מעין קרם חלק.
2 מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
3 מוסיפים קמח, מלח וסודה לשתייה ובוחשים לתערובת אחידה. מצרפים את השוקולד צ'יפס ואם רוצים גם מעט עדשים, ומערבבים.
4 מכדררים מהבצק כדורים קטנים וטובלים את חלקם העליון בקערית עם עדשים. לוחצים מעט ומסדרים על משטח אפייה כשהצד עם העדשים למעלה (לחלופין, אפשר לטבול את העוגיות בשלב הזה בקוקוס או בפקאן סיני שבור).
5 אופים כ-10 דקות.