המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-165 מעלות. טורפים בקערה גדולה ביצים עם שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, תמצית וניל, סוכר ומלח לתערובת חלקה. 2 מוסיפים לקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת חלקה. 3 מעבירים לקערה נפרדת קצת פחות ממחצית מכמות הבלילה, מוסיפים לה ממרח שוקולד, קקאו מנופה וחלב, וטורפים רק עד לקבלת תערובת חלקה. >> לבלוג של ענבל – פיית העוגיות 4 יוצקים רבע כוס של בלילה בהירה למרכז תבנית 24 ס"מ משומנת עם תחתית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים למרכז העיגול שנוצר רבע כוס של בלילה כהה, כך שהבלילה הבהירה תתפשט ויווצרו שני עיגולים, זה בתוך זה. 5 חוזרים על הפעולה ויוצקים בלילה בהירה וכהה לסירוגין, שוב ושוב עד לתום הבלילות כולן. אם רוצים, משיישים את חלקה העליון של העוגה קלות בעזרת קיסם. 6 אופים את העוגה במשך כ-45-50 דקות, כך שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים וזוללים. משיישים רק אם רוצים | צילום: ענבל לביא, mako אוכל* לגרסת פרווה מחליפים גם את השמנת המתוקה וגם את השמנת החמוצה בכמות זהה של קרם קוקוס 17-22 אחוזי שומן, ומוסיפים לבלילה כמה כפות של שמן קנולה או חמניות. |