1 מועכים את התמרים בין האצבעות כדי לוודא שאין גלעינים או חלקים קשים אחרים.
2 מעבירים לקערה שאפשר להכניס למיקרו את התמרים, הסוכר וסוכר הווניל, הסילאן והמים. מפעילים את המיקרו ל-6 דקות ומוציאים בזהירות רבה.
3 מערבבים ומחזירים למיקרו ל-7 דקות נוספות.
4 מערבבים, מוסיפים את האגוזים, השקדים והפיסטוקים ומערבבים שוב עד שהם עטופים לגמרי בעיסת התמרים.
5 פורסים יריעה ארוכה של ניילון נצמד על משטח העבודה, משמנים את הניילון וחותכים ל-3 חלקים שווים (חשוב שהניילון יישאר צמוד ומתוח על משטח העבודה).
6 מחלקים את תערובת התמרים החמה ל-3 חלקים ומניחים כל חלק במרכזה של יריעת ניילון אחת.
אמא של לירן | צילום:
מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת
עוגיות הבריאות של אמא של לירן - בגליל | צילום:
הילי לוי, mako אוכל
7 משמנים מעט את הידיים ומעצבים את שלושת החלקים לגלילות מהודקות (זהירות, זה עדיין חם).
8 קולים מעט את השומשום על מחבת יבשה ומצפים את הגלילות.
9 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
10 להגשה: פורסים את הרולדה בסכין חדה לפרוסות של חצי ס"מ.
* הרולדות נשמרות היטב במקרר כשלושה חודשים (בהנחה שאיש אינו זולל אותן במקומכם).
הפרק הבא של "חתונה ממבט ראשון" ישודר בשבת ב-21:15 בערוץ 12.