אוזני המן במילוי ממרח שוקולד-אגוזים וסוכריות צבעוניותאומרים שעדיף לא לערבב שמחה בשמחה, אבל כשנתקלנו במתכון הזה החלטנו לחשב שמחות מחדש. החג הכי צבעוני מקבל חיזוק מפתיע עם מתכון כיפי וטעים לאוזני המן מלאות בכל מה שמושחת וטוב. אתם עוד פה?
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 22/02/21 07:23
צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (25 מנות):
למילוי:
אופן ההכנה:1 במעבד מזון עם להב פלדה שמים את הקמח, אבקת הסוכר, החמאה, מלח הווניל ומעבדים לתערובת פירורית. 2 מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים מעט חלב בהדרגה. >> מעדיפים מילוי אחר? הנה כל המתכונים שלנו לאוזני המן >> והנה הצעות למשלוחי מנות לבלוג של נטלי - עוגיו.נט 3 מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה. 4 על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. 5 במרכז כל עיגול מניחים כמות של חצי כפית ממרח שוקולד אגוזים, מפזרים 3-4 סוכריות צבעוניות במרכז כל אוזן וסוגרים לצורת משולש. חשוב להדק את הקצוות היטב כדי שהאוזניים לא ייפתחו במהלך האפייה. 6 מצננים במקפיא כחצי שעה לפני האפייה. 7 מחממים תנור ל-180 מעלות. 8 אופים במשך כ-15-20 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות בצורה אחידה. 9 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. |