התחתית:
1 ממיסים חמאה במיקרו.
2 טוחנים דק את עוגיות האוריאו במעבד מזון.
3 מערבבים את העוגיות עם החמאה, מפזרים בתחתית התבנית ומהדקים היטב בעזרת כף או בידיים. מניחים בצד.
רוטב הטופי (כדאי להכין ביום ההגשה):
1 שמים את כל המרכיבים בסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצר רוטב אחיד וחלק.
2 מבשלים בבעבוע עדין עד שמסמיך (זה לוקח כמה דקות). שימו לב – אסור שהרוטב יגיע לרתיחה חזקה.
3 מסירים מהכיריים, מערבבים ושומרים בצד לצינון.
מוס הגבינה:
1 ממיסים שוקולד לבן במיקרו (מתחילים ב-30 שניות, ואם צריך מוסיפים כל פעם 10 שניות שניות). זהירות – שוקולד לבן נשרף יותר בקלות משוקולד רגיל.
2 מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר והווניל עד לקבלת בלילה הומוגנית.
3 מוסיפים את השוקולד המומס, מערבבים ומוסיפים את השמנת החמוצה.
4 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.
5 מקפלים את הקצפת לתערובת.
הרכבת העוגה:
1 מניחים את פרוסות הפרי על התחתית בשכבה אחת אחידה (לא חובה).
2 שופכים את מוס הגבינה ומיישרים. מאחסנים במקרר להתייצבות ל-4 שעות לפחות (עדיף לילה).
3 מוציאים מהמקרר, ומקשטים ברוטב הטופי.
הקישוט:
1 שופכים כף רוטב בסילון דק בצורת ספירלה מהמרכז כלפי השוליים.
2 לוקחים שיפוד ו"חורטים" קווים בעדינות (מבלי להיכנס לעומק המוס). אחד מהחוץ לפנים ואחד מהפנים לחוץ לסירוגין.
3 אם רוצים לקשט את השוליים טוחנים 4 עוגיות אוריאו, מניחים בצלחת שטוחה ומדביקים בעדינות.
4 פורסים בסכין חדה מאוד ומגישים עם עוד רוטב.