1 הבצק: מערבבים ביד (ולא במיקסר) חמאה, קמח, שקדים, סוכר וביצים. מוסיפים את המלח וגרידת הלימון וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים במקרר כ-20 דקות.
>> מתכונים לראש השנה
2 מחממים סוכר בסיר עד לקבלת קרמל שחור, מוסיפים חצאי תפוחים מקולפים (עם הגרעינים) ומזגגים. בסוף התהליך מוסיפים חמאה. משאירים על האש עד לרמת צריבה מאוד גבוהה של התפוחים. מוציאים את התפוחים ושומרים את הסירופ הנותר בצד.
3 מסדרים את התפוחים במחבת נפרדת, משומנת בחמאה, כשצידם הקמור כלפי מטה. מרצפים כך את קרקעית המחבת בשכבה אחת.
4 צובטים מן המרציפן גושים קטנים ומרצפים בהם את שכבת התפוחים.
5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול שקוטרו כ-30 ס"מ ועוביו כ-1 ס"מ.
6 מכסים את המחבת, ואת קצות הבצק העגול לוחצים ברווח שבין מעגל התפוחים לגדות המחבת.
7 באמצעות מזלג, מחוררים את פני משטח הבצק, שלא יתנפח באפייה.
8 מכניסים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות, בשליש התחתון. אופים כ-25 דקות, עד שפני הבצק מזהיבים.
9 מוצאים את הטארט מן התנור, מניחים לו לנוח על השיש כ-5 דקות.
10 בינתיים מעבירים את הסירופ ששמרנו בצד לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומצמצמים את נפחו בשליש.
11 לחילוץ הטארט, מכסים את פתח המחבת בצלחת הגשה שקוטרה גדול במעט מקוטר המחבת, והופכים. עכשיו הצלחת ששימשה כמכסה הפכה לבסיס התחתון של העוגה.
12 בעזרת מברשת מורחים את פני העוגה בסירופ המצומצם, ומגישים.