מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את השקעים בתבנית או את הכלים החד פעמיים.
מערבבים בקערה את הקמח, אגוז המוסקט, הקינמון, המלח, הסודה לשתיה והקוקוס. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומניחים בצד. שמים את הסוכר והביצים בקערת המיקסר ומקציפים עד שהם תפוחים ובהירים. מנמיכים את מהירות ההקצפה, ומוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף, מוסיפים את תערובת הגזר, עד שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה. מחלקים את העיסה לשקעים בתבנית או לכלי האפייה. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע, או עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש.