בראוניז שוקולד עם שברי שוקולד לבןמעבר לעוגיות הבראוניז הנהדרות האלה שמגיעות במרקם פאדג' שנמס בפה, מאחורי המתכון הזה מסתתר סיפור מרגש על שתי בנות שרוצות לשמר את זיכרון הקונדיטוריה המשפחתית שנסגרה, באמצעות ספר מתכונים מרגש ומלא כל טוב
קונדיטוריה חגית
| mako אוכל
| פורסם 31/05/16 10:02
צילום: Ananas photography, mako אוכל
|
עדי וחגית ברוכין הקימו את קונדיטוריה חגית בשנת 1985. הקונדיטוריה פעלה במשך 31 שנים במרכז המסחרי רמת אילן שבגבעת שמואל, והמאפים הביתיים שלה התפרסמו בקרב כל תושבי האיזור ומעבר להם. ילדי רמת אילן גדלו על המטעמים שלה, סטודנטים מהאוניברסיטה נפגשו בקביעות ללמוד עם קפה ועוגה, ובחנוכה פקדו אותה לקוחות מכל הארץ כדי לקנות את הסופגניות המיוחדות של עדי וחגית.
לאחרונה, התדרדר מצבו הבריאותי של עדי, והמשפחה נאלצה לסגור את הקונדיטוריה. מאז אותו יום, הוצפו בני משפחת ברוכין במכתבים מרגשים מלאים בבקשות ותחינות למתכונים המיוחדים שהיו חלק בלתי נפרד מחייהם של רבים כל כך. גם בשביל ליקי ורותם, הבנות של עדי וחגית, הקונדיטוריה הייתה מקום מיוחד מאוד - הריחות והטעמים ליוו אותן כל ילדותן, הן התרוצצו בה שעות עם סינר ומערוך, וכשגדלו עבדו בה שעות ארוכות. אחרי שראו את כל הפניות המרגשות, החליטו השתיים להרים את הכפפה, ולגרור למטבח את הוריהן, כדי לצאת משם עם ספר המתכונים השלם של קונדיטוריה חגית.
מעוניינים לתמוך בפרויקט? לחצו כאן
המצרכים :לתבנית סטנדטית לתנור (35*45)
אופן ההכנה:1 מערבבים יחד בקערה את הסוכר והקמח. 2 ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את החמאה יחד עם השוקולד המריר, ומוסיפים את התערובת שהתקבלה לקערת הסוכר והקמח. 3 טורפים היטב את כל הביצים ומוסיפים לתערובת, ומיד אחריהן מוסיפים גם את השוקולד הלבן. 4 מערבבים יחד רק עד שהתערובת אחידה, ומשטחים אותה על תבנית משומנת. 5 אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (לא טורבו) כ-18 דקות. 6 מוציאים את התבנית מהתנור בדיוק בשלב בו העיסה התייצבה, אך עדיין לא התייבשה (חשוב מאוד לא לאפות יותר מדי כדי שהבראוניז יישארו עסיסיים). 7 מקררים את התבנית בטמפרטורת החדר, חותכים לריבועים ומגישים.
לתמיכה בפרויקט מימון ההמונים של ספר המתכונים של חגית |