1 מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי המלית.
2 מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים תבנית 26-28 ס"מ במעט חמאה מומסת (רצוי להשתמש בתבנית לא מתפרקת).
3 מרפדים את התבנית בשני עלי פילו מקומטים ומברישים בחמאה מומסת. מניחים שני עלי פילו נוספים ומברישים את העלה העליון בחמאה מומסת.
4 משטחים בתבנית מחצית מתערובת האגוזים ומהדקים קלות. מכסים בשני עלי פילו נוספים ומברישים בחמאה. משטחים את יתרת מלית האגוזים, מכסים בשני עלי פילו ומברישים בחמאה.
5 מסיימים עם זוג עלי פילו נוסף, תוחבים את הקצוות לאורך דופנות המאפה ומברישים בחמאה.
6 חותכים את הבקלאווה בסכין חדה למעוינים או לקוביות. אופים כ-45 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום.
7 מרתיחים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ. מנמיכים את האש ומבשלים תוך בעבוע קל כ-15-20 דקות נוספות, עד לקבלת סירופ סמיך. מצננים.
8 מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ הפושר מעל למאפה החם. מניחים כמה שעות לספיגת טעמים לפני שמגישים.
* אם הבקלאווה יוצאת במתיקות מעודנת יחסית לטעמכם, ניתן להכפיל את כמויות סירופ הסוכר לקבלת בקלאווה קלאסית וספוגה בסירופ.
צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק
>> בואו לטיול בתוך עולם האפייה של מימונ'ס