שושני שמרים במילוי שוקולדעם חלב, חמאה וביצים בבצק - אין מצב שלא ייצאו לכם מאפים מעלפים. נכון, אנחנו רגילים לפגוש את העוגות האלה עם מילוי קינמון, אבל בינינו - הרי שוקולד תמיד מתברר כמנצח. נסו ותראו
צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל
|
המצרכים (20 מנות):לבצק (20 שושנים קטנות):
למילוי:
לציפוי (לפני האפייה):
לציפוי (אחרי האפייה):
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק יום מראש: מערבבים בקערת מיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את החלב, הביצים הטרופות והמלח, ולאחר מכן מוסיפים את קוביות החמאה. 2 לשים את הבצק (במיקסר עם וו לישה או ביד) כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע, מעבירים לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים ללילה (או לפחות 4 שעות) במקרר. 3 מקמחים מעט את משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-2 כדורים. מרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר, מורחים את מלית השוקולד ומשאירים כ- 2 ס"מ בסוף העלה ללא מלית. מפזרים על מלית השוקולד את השקדים הטחונים ומגלגלים לרולדה. מהדקים את קצות הרולדה ופורסים אותה ל-8-10 חתיכות שוות. 4 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את שושני הבצק כשהצד המגולגל החתוך פונה כלפי מעלה. מתפיחים במקום חמים כ-20 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. 5 מברישים את השושנים בתערובת של ביצה טרופה עם כף מים, ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפה משחים. 6 מוציאים את המאפים מהתנור ומברישים, בעודם חמים, בסירופ מייפל (ניתן למהול את הסירופ במעט מים). *המתכון באדיבות הבלוג תיק אוכל הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> כל המתכונים לסופגניות>> כל המתכונים ללביבות
|