ריבועי ריבה, שוקולד ושטרויזלהשילוב ריבה ושוקולד הוא מהפחות מדוברים, ולטעמנו מדובר בגזענות לשמה. רוצים להיות בצד הנכון של ההיסטוריה? הכינו את החיתוכיות האלה (ואז גם תחזרו לספר לנו איזה טעים יצא)
מאיה דרין
| דיסקו מתוקים, הוצאת כתר
| פורסם 02/02/23 14:23
צילום: דניאל לילה , דיסקו מתוקים, הוצאת כתר
|
המצרכים :לבצק פקאן וקינמון (ל-24 חיתוכיות):
למילוי:
לפירורים:
אופן ההכנה:1 לבצק: במעבד מזון טוחנים את האגוזים עם הקמח לאבקה חלקה. מוסיפים את החמאה, החלמונים, הסוכר, המלח והקינמון ומעבדים לבצק חלק. 2 מפרישים רבע מכמות הבצק )לפירורים) ושומרים אותו במקרר. 3 מעבירים את יתרת הבצק לתבנית בגודל 30x20 ס"מ משומנת ובעזרת האצבעות משטחים לבסיס אחיד. מעבירים למקרר למשך 10 דקות. בינתיים מחממים תנור ל 180-מעלות. 4 למילוי: בעזרת סכין מריחה מורחים שכבה אחידה של ריבה על פני הבסיס ומפזרים את השוקולד צ'יפס. 5 לפירורים: מוסיפים לבצק ששמרנו במקרר את הקמח, האגוזים והסוכר ומפוררים בעדינות בקצות האצבעות לפירורים (אפשר גם לגרר את הבצק בפומפייה גסה). 6 מפזרים את הפירורים על פני התבנית ואופים 40-35 דקות עד שהפירורים מזהיבים והעוגה מוכנה. 7 מוציאים מהתנור ומצננים היטב. חותכים לריבועים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה. המתכון מתוך הספר "דיסקו מתוקים" של מאיה דרין בהוצאת כתר. |