1 קולפים ומגלענים את תפוחי העץ וחותכים אותם לקוביות. מקפיצים את קוביות התפוחים בשתי כפות חמאה במחבת במשך דקות אחדות. משהים להתקרר. טורפים את החמאה הרכה יחד עם הסוכר כמה דקות במטרפה ידנית (או במערבל).
2 מוסיפים את הביצים ואת השמנת החמוצה לתערובת הסוכר, וטורפים עוד כדקה. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את הקמח לתערובת הסוכר והחמאה, וטורפים מעט עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקמחים קלות את קוביות התפוחים המוקפצות, ומקפלים לתוך המסה יחד עם הקלוואדוס, קליפת הלימון המגוררת והווניל שגירדתם מהמקל בעזרת סכין חדה (או תמצית הווניל).
3 שופכים את העיסה לתוך תבנית קוגלהוף קטנה (בקוטר 20-23 סנטימטר) משומנת בחמאה, ואופים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס במשך כ-50-55 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש. מצננים את העוגה על רשת. הופכים את תבנית הקוגלהוף ומפרידים ממנה את העוגה. מגישים עם קצפת מתקתקה שלתוכה קופלו האגוזים הקצוצים.