1 סירופ סוכר: מבשלים את מרכיבי הסירופ על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מצננים.
2 הבצק: לשים במיקסר את כל המרכיבים מלבד המלח. אחרי 8 דקות מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה, לאיחוד. מתקבל בצק מעט דביק ושמנוני, זה בסדר.
סהרוני שמרים קינמון | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
3 מוציאים את הבצק למשטח העבודה, מאחדים לכדור ומניחים ל-15 דקות.
4 יוצרים מהבצק רצועות ארוכות. חותכים בסכין לחתיכות קטנות ומרדדים כל חתיכה במערוך ליריעה דקה מאוד (זה יבטיח קריספיות אחרי האפייה).
5 ממלאים כל יחידת בצק במעט מתערובת המילוי ומגלגלים לסהרונים (ראו בסרטון). מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 מברישים את הסהרונים בביצה טרופה ואופים 18-22 דקות (זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור).
7 מיד כשהסהרונים יוצאים מהאפייה מברישים אותם בסירופ.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
בתיאבון!