עוגת שוקולד בלי שוקולדספוגית ועסיסית בלי קקאו, גלוטן, סוכר,לקטוז ואגוזים, קלה ומהירת הכנה |
המצרכים (9 מנות):לעוגה
לציפוי
אופן ההכנה:1 מקציפים את הביצים, תחליף הסוכר וקורט מלח במהירות בינונית גבוהה לקצף תפוח ואוורירי (6 דקות במהירות 6). 2 מערבבים את השמן, השמנת הצמחית, התמציות והמים בקערית קטנה. 3 בכלי נפרד, מערבבים את הקמח, אבקת החרובים ואבקת האפייה. 4 מנמיכים את מהירות המערבל למינימום ומטמיעים לסירוגין (3-4 יציקות) את הרטובים והיבשים לקצף הביצים רק עד הבלעה. משלימים את המיזוג בתנועות קיפול עם מרית רחבה. 5 יוצקים לתבנית משומנת קוטר 24 ס"מ (או 2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות) ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה ועשרים דקות, עד שקצה סכין חד המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. להשהות מעט לפני הניתוק מהתבנית. 6 מצננים, פורסים ומגישים 7 לציפוי: מערבבים את השמנת המתוקה וממרח החרובים בקנקן ומביאים לרתיחה. מצננים מעט ויוצקים מעל העוגה (כשהיא פושרת או קרה). לעוד מתכונים מקוריים וטעימים המיועדים לאוכלוסיות מיוחדות (צליאק, סוכרת, כולסטרול, דיאטה וכו') היכנסו לבלוג קולינריא |