1 בעזרת מערבל עם וו גיטרה, מערבבים דבש, ביצים, מים, ריבה, שמן וסוכר במהירות נמוכה.
2 מנפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים. מוסיפים קינמון וציפורן וממשיכים לערבל עד קבלת תערובת אחידה.
3 יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ומקומחות. אם רוצים לעשות את אחת העוגות עם חלבה - מחלקים את הבצק המוכן לשני חלקים לא שווים: 650 גרם לעוגה הרגילה ו– 500 גרם לעוגה המועשרת. לתערובת השנייה מוסיפים את החלבה.
4 אופים כ– 30 דקות בתנור שחומם ל–150 מעלות, עד שחלקה העליון של העוגה הופך לקרום יציב. מצננים בטמפרטורת החדר.
5 מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים יחד מים וסוכר.
6 מסירים מהאש ומברישים את העוגה. מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר או קרה.
* מומלץ להכין את העוגה 24 שעות לפני הגשתה, על מנת שתספוג את כל הטעמים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה