עוגת גבינה ביסקוויטיםרגע לפני שהארץ נשטפת בעוגות גבינה, אנחנו רוצים להזכיר לכם את עוגת הגבינה הישראלית מכולן, זאת שהייתה שם ראשונה, זאת שהיא הכי שלנו בעולם ושהמרכיב העיקרי שלה הוא פתי בר. מי בא לעוגת גבינה ביסקוויטים?
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית 30*20:
לקרם:
לטבילה:
לציפוי שוקולד (גנאש):
אופן ההכנה:1 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם פודינג וניל, סוכר וחלב עד לקבלת קציפה יציבה אך לא מאוד. 2 מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים במהירות נמוכה עד איחוד. 3 טובלים ביסקוויטים בקערת חלב ומסדרים בתחתית התבנית. 4 מעבירים לתבנית חצי מכמות הקרם ומיישרים בעזרת פלטה קטנה או גב של כף. אנחנו אוהבים חתיכות גדולות | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל5 מסדרים על הקרם עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב, ועליהם את יתרת הקרם. 6 מסדרים שכבה אחרונה של ביסקוויטים טבולים בחלב ומכניסים את העוגה לקירור. 7 בינתיים מכינים גנאש שוקולד לציפוי: מביאים לרתיחה בקלחת את השמנת המתוקה. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד מריר. טורפים היטב לקבלת גנאש חלק ואחיד. 8 לאחר שעה של הצטננות במקרר מוזגים את הגנאש על העוגה ומיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה. מחזירים לקירור עד התייצבות, לפחות 4 שעות או הקפאה של שעתיים. עוגת גבינה ביסקוויטים מלבנית קלאסית | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה מוכנה כאשר היא יציבה ועברה קירור מלא. ** מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה. בתיאבון! |