1 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות. שמים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במים רותחים בגובה 3-2 ס"מ.
2 טורפים בקערה הכי גדולה שיש בבית גבינה לבנה, שמנת חמוצה, חלמונים, חצי כוס (בלבד) מהסוכר, חצי חבילת אינסטנט פודינג וקורנפלור לתערובת אחידה.
3 מקציפים במיקסר עם וו הקצפה חלבונים במהירות בינונית לקצף לבנבן ורך. מוסיפים את חצי כוס הסוכר הנותרת בהדרגה ומקציפים עד לקצף מבריק וקרמי.
4 טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה. מקפלים בעדינות פנימה את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
5 משטחים את התערובת בתבנית משומנת היטב (בתחתית וגם בדפנות). אופים 60-50 דקות - העוגה מוכנה כשהיא שחומה, קפיצית, תפוחה מאוד, יציבה למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לחלוטין. העוגה תאבד מנפחה במהלך הקירור וזה בסדר.
6 מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה שמנת מתוקה עם חצי חבילת אינסטנט פודינג ורבע כוס סוכר לקרם רך.
7 מורחים את הקרם על העוגה ומגררים שוקולד מעל, לקישוט.
8 מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, לקירור והתייצבות. מגישים קר ומתענגים. שומרים מכוסה במקרר.
שוגר מאמא. 5 מחוברות מתכונים של קרין גורן | צילום:
מור צידון, יחסי ציבור
המתכון מתוך סדרת "שוגר מאמא" של קרין קורן בהוצאת פודי.