עוגת שוקולד בננה עם אגוזיםשוקולד בשביל המתיקות, בננה בשביל הלחות ואגוזים בשביל הפריכות
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
|
המצרכים (20 מנות):
לעוגה
לרוטב
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים בקערה גדולה את החומרים היבשים (קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח). מניחים בצד. 3 בקערה אחרת מערבבים יחד את הביצים, החמאה המומסת והבננות. 4 מוסיפים את העיסה לקערת היבשים, ומערבבים בעדינות עד שמתקבלת בלילה די סמיכה. 5 מוסיפים את האגוזים ואת השוקולד צ'יפס. 6 יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, ואם רוצים מפזרים מעל את הסוכר החום. 7 אופים עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש, בערך 45-50 דקות. 8 חותכים את העוגה למנות אישיות (לא חובה), בעזרת חותכן עוגיות או כוס בקוטר 6 ס"מ. 9 מכינים את רוטב השוקולד: ממיסים יחד במיקרו את השוקולד והשמנת בפולסים של 20 שניות, ומערבבים עד המסה מוחלטת. 10 שופכים את רוטב השוקולד על העוגה ומגישים חם, או בטמפרטורת החדר. |