המצרכים (12 מנות):לבצק:
לקרם וניל ושוקולד:
להברשה:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות 2 בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את תערובת הקמח, החמאה, השמנת, הסוכר, הביצה, החלמון, המלח ותמצית הווניל, ולשים במהירות בינונית למשך כ-4-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. 3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, יוצרים צורת עיגול, ומניחים בתוך קערה. 4 מכסים את הקערה, ומתפיחים את הבצק במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק תופח מעט. 5 מכינים את קרם וניל: בקערה קטנה שמים חלב, אינסטנט פודינג, אבקת סוכר, תמצית וניל ואגוזים טחונים ומערבבים לתערובת אחידה. 6 מצננים את התערובת במשך כשעה במקרר עד שהיא מתייצבת. 7 על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3-4 מ"מ. 8 מורחים את קרם הוניל בשכבה אחידה ודי דקה. 9 מפזרים שוקולד צ'יפס בנדיבות. 10 מגלגלים לרולדה הדוקה. 11 חותכים ל-12 חתיכות ומניחים בתוך תבנית שקעים משומנת. 12 מכסים את התבנית ומתפיחים במשך כ-30 דקות במקום חמים עד שהמאפים תופחים. 13 מברישים את המאפים בעדינות בחלבון, אופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים תפוחים וזהובים, ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. 14 מכינים את הסירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים, ומביאים לרתיחה מלאה. חשוב לוודא שכל הסוכר נמס. 15 מברישים את המאפים המוכנים בנדיבות בסירופ, ממתינים לצינון מוחלט ומגישים. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט • הקמח מתאים לחולי צליאק שכן הוא ללא גלוטן • שמרים אינם מכילים אף אחד מ-5 הדגנים, ולכן הם כשרים לפסח • המוצר מכיל עמילנים, קמח אורז, חלבון אפונה ועוד – הכל כשר לפסח • התערובת כשרה לפסח בהשגחת הרבנות |