המצרכים (30 מנות):לעוגיות:
לקרם הלימון:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הקרם: מערבבים בקערה חסינת חום את כל חומרי הקרם. מניחים את הקערה על סיר עם מעט מים רותחים (בן מארי) ומבשלים עד שהקרם מסמיך - כשאתם טובלים כף בתערובת, היא מצפה באופן אחיד את גב הכף ולא נוזלת (83 מעלות, אם אתם משתמשים במדחום למטבח). מערבבים כל הזמן כדי שהביצים לא יתבשלו. מקררים במקרר לפחות 3-4 שעות לפני שמשתמשים בקרם. 2 מכינים את העוגיות: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים גם את החלמון ושאר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק הומוגני. 3 מעבירים את הבצק לנייר אפייה, משטחים מעט ומניחים מעל עוד יריעה של נייר אפייה. מרדדים את הבצק בין שני ניירות האפייה לעובי 3 מ"מ. מקררים היטב או מקפיאים. אחרי שהבצק קר, קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ, בעזרת קורצן עוגיות ומסדרים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. 4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 8-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים היטב. 5 מורחים מעט קרם לימון על כל עוגייה שנייה וסוגרים אותן לסנדוויץ'. מקשטים באבקת סוכר. יוצאות כ-28-30 עוגיות סנדוויץ'. שף קונדיטור מאיה רביבו היא מנהלת מגמת הקונדיטוריה בבית הספר דן גורמה בתל אביב.
>> בשבוע שעבר הכנו לחם עגבניות מהיר עם ארז קומרובסקי>> מה עושים בסוכות? חדשות אוכל |