1 קולפים את התפוחים, מסירים את הליבה ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
2 משמנים (אפשר בתרסיס שמן) תבנית אינגליש קייק (או מרובעת 20*20) ומפזרים 2 כפות סוכר חום.
3 מסדרים מחצית מהתפוחים בתבנית בצורה אחידה.
4 מערבבים את שאר החומרים (פרט לאגוזים) בקערה וטורפים היטב, רק עד לקבלת מסה אחידה. נמנעים מערבוב יתר. מוסיפים את האגוזים ומערבבים טיפה.
5 יוצקים מחצית מהבלילה על התפוחים ומשטחים.
6 מסדרים את שאר התפוחים, ויוצקים את שאר הבלילה. משטחים היטב.
7 אופים 45 דקות ב-160 מעלות. אחרי חצי שעה בודקים – אם העוגה יציבה וקפיצית – היא מוכנה.
8 מניחים לעוגה להצטנן כעשר דקות, לא יותר, הופכים אותה ומחלקים לפרוסות.
הערות:
* המתכון בהשראת מתכון של אביגיל מייזליק.
* אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 24 או 26. במקרה כזה מוסיפים עוד 10 דקות לאפייה.
* אפשר לשנות את היחס בין הסוכר החום לכמו סוכר. ככל שתשימו יותר סוכר חום העוגה תהיה טעימה, אבל גם משמינה יותר.