1 ממיסים את השוקולד המריר במשך 2 דקות במיקרוגל.
2 ממיסים את החמאה במשך דקה במיקרוגל ויוצקים אותה לקערת השוקולד המומס. מערבבים עד קבלת עיסה אחידה.
3 מקציפים את הביצים, הסוכר והווניל במיקסר על מהירות גבוהה במשך 4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4 מקפלים את השוקולד והחמאה לתערובת הביצים התפוחה ולאחר מכן מסננים פנימה את הקמח. ממשיכים בתנועות הקיפול בעזרת מרית עד קבלת מרקם אחיד.
5 יוצקים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 40 דקות בחום של 180 מעלות, עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
קישוט העוגה:1 נותנים לעוגה להתקרר ומכניסים אותה למקרר למשך שעה.
2 מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת המתוקה עד כמעט רתיחה, ויוצקים אותה לתוך הקערה עם השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין והתערובת אחידה.
3 משהים את הציפוי למשך 30 דקות בטמפרטורת החדר.
4 הופכים את העוגה כך שהחלק העליון שלה הופך להיות הבסיס, ומניחים אותה על גבי רשת כשמתחתיה תבנית אפייה.
5 יוצקים בעזרת מצקת את הציפוי מסביב לעוגה עד שהעוגה מכוסה לחלוטין.
6 את שארית הציפוי שבתבנית מחזירים לקערה ושומרים במקרר.
* במקום ציפוי השוקולד אפשר לצפות את העוגה בבצק סוכר: מרדדים בצק סוכר לבן לגודל הגדול במעט מהעוגה. מכסים אותה, מהדקים ומסירים את הקצוות המיותרים.
* אפשר להגיש את העוגה קרה, חמה בתוספת גלידת וניל או קינמון, או בשילוב פירות.