המצרכים (8 מנות):לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
לקרם לימון:
למרנג:
אופן ההכנה:1 בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד חמאה, קמח, אבקת סוכר, וניל ומלח לתערובת פירורית. 2 מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב וממשיכים לעבד. 3 מעבירים את גושי הבצק למשטח העבודה, מאחדים בידיים, משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מצננים כ-1/2 שעה במקרר. 4 על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית או רינג משומן קלות. דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומצננים כ-1/2 שעה במקפיא. 5 מחממים תנור ל-170 מעלות. 6 אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקפואה ניילון נצמד או נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקולות מיוחדות לאפייה. אופים כך במשך 10-12 דקות, עד ששולי הבצק מתחילים להזהיב קלות ולהתייצב. 7 מסירים את המשקולות והניילון הנצמד וממשיכים לאפות עוד כ-8-10 דקות, או עד שהבצק מתייצב ומזהיב. מצננים את הקלתית לחלוטין לפני המילוי. 8 קרם לימון: בקערית קטנה מערבבים יחד ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים. 9 שמים בסיר ביצים, מיץ לימון, סוכר, קליפה מגוררת ומלח וטורפים היטב. מבשלים את התערובת על להבה בינונית תוך כדי טריפה מתמדת עד שמתקבל קרם סמיך (ברגע שמתחיל בעבוע של רתיחה – הקרם מוכן). 10 מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב עד שהוא נמס. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שהיא נמסה. 11 מסננים את הקרם ויוצקים לתוך הקלתית האפויה. הוא יתייצב בקירור. מצננים את הפאי בכלי סגור במשך 1-2 שעות לפחות להתייצבות הקרם. 12 מרנג: בקערת מיקסר שמים חלבונים, סוכר ומלח ומניחים על גבי בן מארי (סיר עם מים רותחים). מחממים בעדינות את תערובת החלבונים והסוכר עד שהסוכר נמס ואין יותר גרגרים. 13 מחברים את הקערה למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים את תערובת החלבונים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות או עד שמתקבל מרנג אחיד ויציב מאוד. 14 מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות מרנג על גבי הפאי. 15 שורפים את המרנג בעזרת ברנר ומגישים. * אם אין ברנר, אפשר לוותר על המרנג ולהגיש עם קצפת. לבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> 14 משלוחי אוכל מומלצים במיוחד>> תזמינו מקום: המסעדות הטרנדיות של החורף הזה |