המצרכים :לביסקוויט שוקולד (תבנית עגולה קוטר 24):
למוס שוקולד הדרים:
לזיגוג שוקולד:
אופן ההכנה:1 מכינים את ביסקוויט השוקולד: מחממים תנור ל-190 מעלות. קולים את האגוזים כ-10 דקות וקוצצים דק. 2 ממיסים שוקולד וחמאה בקערה מעל סיר עם מים רותחים קלות (בן מארי). 3 מעבירים את החלמונים לקערה נפרדת. מסירים מהאש את תערובת השוקולד ויוצקים על החלמונים באטיות תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת אחידה. 4 במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף רך. מעבירים כשליש מכמות החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד והחלמונים ומערבבים קלות. 5 מוסיפים את יתרת החלבונים ואת הקמח לסירוגין למסת השוקולד, ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים אגוזי לוז ומערבבים קלות. 6 משמנים את תחתית ושולי התבנית ומניחים נייר אפייה עגול בתחתית. יוצקים את המסה לתבנית ואופים ב-190 מעלות כ-10-12 דקות, עד שהספוג קפיצי במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים במקרר. 7 מכינים את מוס השוקולד: מחממים חלב עם שמנת מתוקה (1) וגרידות הדרים (תפוז, לימון) עד לסף רתיחה. 8 בקערה נפרדת טורפים קלות את הסוכר והחלמונים בקערה נפרדת. 9 יוצקים את השמנת החמה לתוך הקערה עם החלמונים באטיות, תוך כדי ערבוב עם מטרפה. 10 מניחים את הקערה עם תערובת החלמונים והשמנת מעל סיר עם מים רותחים קלות (בן מארי) ומבשלים עד שהתערובת סמיכה ונשארת על גב הכף (אם יש לכם מדחום בבית, מבשלים עד 84 מעלות). מורידים מהאש. 11 מסננים (חשוב מאוד), ויוצקים מעל השוקולד. ממתינים כ-2 דקות וטוחנים עם בלנדר מוט במהירות בינונית. 12 מכסים עם ניילון נצמד וממתינים לקירור לטמפרטורת החדר (בסביבות 35 מעלות). 13 מקציפים שמנת מתוקה (2) לקצף רך. 14 מקפלים את תערובת השוקולד עם השמנת המוקצפת בכמה פעמים. 15 מוציאים את בסיס העוגה מהמקרר ויוצקים מעל את כל מוס השוקולד. מעבירים להקפאה ל-6 שעות לפחות, ועדיף ללילה. 16 מחממים מעט את שולי התבנית עם ברנר או סמרטוט ספוג במים חמים ומשחררים את העוגה משולי התבנית. 17 מכינים את זיגוג השוקולד: מחממים בקלחת קטנה את השמנת (2) לסף רתיחה. מוזגים מעל השוקולד תוך כדי סינון. 18 מניחים בצד ל-2 דקות ומערבבים בעדינות עם מרית עד שהתערובת אחידה וללא בועות. יוצקים מעל עוגת השוקולד ומקשטים.
>> בפעם שעברה הכנו עם אביגיל ואלה ברבי עוגת גבינה מטורפת |