סהרוני ריבה פריכיםבצק עדין ופריך במילוי פירותי ומתוק![]()
צילום: דן לב, על השולחן
|
המצרכים (50 מנות):לבצק
למלית
לבזיקה
אופן ההכנה:1 מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה, אוורירית ואחידה. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד שהם נטמעים בבצק. 2 ממיסים שמרים במים בקערית. מוסיפים אותם לתערובת החמאה יחד עם קמח ומלח ומערבלים עד שנוצר בצק. 3 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומגלגלים כל חצי לכדור. משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-1/2 שעה. 4 מרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי 4-3 מ"מ על משטח מקומח. מורחים על הבצק שכבה דקיקה של ריבה ומפזרים קוקוס או אגוזים. חותכים מהבצק רצועות בעובי 4 ס"מ ומחלקים כל רצועה למשולשים. אורך הבסיס של כל משולש צריך להיות כ-3 ס"מ. מגלגלים כל משולש מהבסיס לקודקוד לצורת קרואסון קטן ומסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מקררים כ-1/2 שעה עד שהבצק מתייצב. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות. 6 אופים 20-15 דקות עד הזהבה קלה. 7 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ושומרים בקופסה אטומה מלחות. גיוונים: במקום ריבה רגילה וקוקוס אפשר גם: ריבת פירות יער ופיסטוק טחון; ריבת תפוחים ושקדים טחונים; ריבת חלב וקוקוס.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|