2 שוברים את הביצים לקערת מערבל המזון, מוסיפים את הסוכר וטורפים לקבלת קרם אחיד ואוורירי. כשהתערובת מוכנה, מוסיפים תוך כדי ערבוב גם את שמן הזית, הקוניאק, הקמח ואבקת האפייה. מניחים בצד.
3 מגררים את תפוחי העץ על צידה הגס של הפומפייה ומוסיפים לתערובת הביצים יחד עם הפרג הטחון. מערבבים לעיסה אחידה.
4 משמנים את תבנית הקוגלהוף או סיר-הפלא בחמאה. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים למשך כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ באמצע העוגה יוצא ועליו פירורים.
5 מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן מעט. הופכים את התבנית על פני צלחת ההגשה ואוכלים חם.
המתכון מתוך פרק בסדרת הרשת של בית אבי חי "שיר לערב חג", שבו מכין הדיי עפאים את המנה יחד עם מאיה בליזצמן ומתן אפרת: