1 הבצק: מעבדים במעבד מזון את החמאה, הסוכר, הקמח, הקקאו, אבקת החלב, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח עד לקבלת פירורים קטנים ויבשים.
2 מוסיפים את החלמונים ומחית הווניל ומעבדים לזמן קצר ככל האפשר, רק עד שהבצק מתגבש. אם הוא לא מתגבש מוסיפים את כפית החלב.
אוראו ביתיות - לפני המילוי | צילום:
יובל פלד, mako אוכל
אוראו ביתיות | צילום:
יובל פלד, mako אוכל
3 מסיימים את העיבוד של הבצק ביד. משטחים על נייר אפייה או ניילון נצמד ומכניסים למקרר להתגבשות של שעה.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות.
5 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של 1-2 מ"מ (הוא מתנפח מעט באפייה, אז חשוב שיהיה דק).
6 קורצים עיגולים בגודל בינוני ומסדרים על מגש אפייה (אם הם דבוקים לנייר מכניסים לכמה דקות למקפיא).
7 אופים 10-15 דקות, תלוי בגודל העוגייה, ומצננים לחלוטין. בינתיים מכינים את הקרם.
8 הקרם: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. מוסיפים את אבקת החלב ומחית הווניל וממשיכים לערבל עד לאיחוד.
9 מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים מילוי בין כל שתי עוגיות (אין שקית זילוף? אפשר למרוח בכפית).
** אבקת החלב מוסיפה לבצק אקסטרה פריכות ולקרם יציבות וטעם חלבי עמוק יותר. אפשר לרכוש אותה בחנויות המתמחות, אבל אפשר לחלוטין להכין את העוגיות בלעדיה.
** העוגיות יישמרו 3-4 ימים מחוץ למקרר ועד שבוע ימים במקרר (אבל במקרר הן עלולות לאבד מפריכותן).