המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. 2 ממיסים את השוקולד על בן מארי לנוזל חלק (45-50 מעלות). מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מצננים מעט. מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מנפים פנימה קמח שקדים ואבקת סוכר ומערבבים לתערובת חלקה. 2 מחממים תנור ל-170 מעלות. מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר (בהדרגה) לקצף לבן, יציב ומבריק. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך בלילת השוקולד. מוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת חלקה. 3 מחלקים את התערובת בין שקעים משומנים ומקומחים של תבנית סיליקון בצורת סברינות עד שני שליש מגובה השקע, ואופים 12-15 דקות עד שהעוגות זהובות וקפיציות למגע. הקפידו שלא לאפות את העוגות יתר על המידה, הן עדיין רכות בתום האפייה אך יתייצבו כשיצטננו. 4 מצננים את העוגות מעט בתבנית והופכים על צלחת הגשה. ממלאים את השקעים במרכז העוגות בנוטלה. מפדרים במעט אבקת סוכר בעת ההגשה. *אפשר גם ללכת על תבנית שקעים רגילה, ולצפות בנוטלה מלמעלה. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |