המצרכים :לבצק (35 אוזני המן):
למלית פרג:
אופן ההכנה:1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת פירורים. 2 מוסיפים ביצה, חלמון וגרידת לימון, ולבסוף כף חלב ואם יש צורך אז עוד אחת. מעבדים עד שנוצר כדור בצק. 3 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה. 4 מכינים מלית: בסיר קטן מחממים חלב וסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים פרג, סולת ודבש ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים אגוזים. מצננים לחלוטין. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. כל אחת אוזן! | צילום: קרן אגם, mako אוכל עוד לא אכלנו די | צילום: קרן אגם, mako אוכל>> המתכון עלה לראשונה בבלוג של קרן אגם. לפוסט המלא 6 מרדדים מחצית מכמות הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ. 7 קורצים עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 8 ס"מ (אם אין, אפשר להשתמש בכוס פשוטה). מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. 8 סוגרים לצורת אוזן המן ומניחים על תבנית האפייה, במרווחים קטנים. חוזרים על הפעולות עם המחצית השנייה של הבצק. 9 כשכל האוזניים מוכנות מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות, עד שהן משחימות מעט. *המתכון פורסם לראשונה ב-01/03/22 |