המצרכים :
לבסיס:
לקרם התותים:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבסיס: טוחנים יחד במעבד מזון את התמרים והשקדים לקבלת מחית אחידה. מוסיפים את השמן ומערבלים היטב (ניתן ללוש עם הידיים). משטחים את התערובת באופן אחיד בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומניחים בשולי התבנית שקף לאפייה (לא חובה). מעבירים למקפיא. 2 מכינים את קרם התותים: טוחנים יחד במעבד מזון את התותים, הדבש ומיץ הלימון למחית אחידה. מעבירים את המחית לקערת המיקסר. מוסיפים את הגבינה, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר. בעזרת מטרפה ידנית מערבבים היטב, על מנת לרכך את הגבינה. מחברים את בלון ההקצפה ועל מהירות גבוהה מקציפים את התערובת עד לקבלת קצפת יציבה (אך נזהרים מהקצפת יתר). 3 יוצקים את הקרם על גבי הבסיס, ובעזרת מרית מיישרים את פני העוגה. מעבירים למקפיא להתייצבות למשך כ-3 שעות, מעטרים בתותים טריים ומגישים. אם מקפיאים לזמן ממושך יותר, יש לקחת בחשבון זמן הפשרה (כשעה בטמפרטורת החדר או כ-3 שעות בקירור). לאחר ההפשרה ניתן לשמור במקרר. העוגה נשמרת במקרר עוד כיומיים נוספים. * נגמרה עונת התותים? ניתן להמיר את התותים בפירות יער טריים או קפואים (לאחר הפשרה). מבוסס על מתכון מתוך Green Kitchen Stories * בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |