כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושהקינוח שמנצח בהרבה קטגוריות: גם פרווה, גם טבעוני ואין בו פירור קמח אחד. יש בו כמעט כלום מרכיבים, את רוב העבודה הבלנדר עושה, ולכם רק נשאר לכדרר כדורים טעימים (ובריאים!)
אביגיל מייזליק
| מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים
| פורסם 12/11/18 10:52
צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים
|
המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מפזרים את האגוזים על תבנית בינונית וקולים בתנור למשך 4-5 דקות, עד שהקליפה החומה שלהם נסדקת וריח אגוזי עדין נישא באוויר. מוציאים את האגוזים, מצננים מעט ומשפשפים אותם בין כפות הידיים עד שרוב הקליפה החומה נושרת. >> מתכונים לפסח 2 שומרים בצד 20 אגוזים למילוי הממתק; שומרים בצד עוד שליש מהכמות לציפוי. מעבירים את האגוזים הנותרים למעבד מזון או לבלנדר וטוחנים. מוסיפים את הקקאו והתמרים וטוחנים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את הסילאן וטוחנים לממרח אחיד. 3 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 ס"מ. שמים במרכז כל כדור אגוז ומשלימים את הכדור. 4 קוצצים את האגוזים ששמרנו בצד ומגלגלים בהם את כדורי הממתק. מעבירים לצלחת ושומרים במקרר עד להגשה. מתוק ובריא - הכריכה | צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים* מתוך הספר "מתוק ובריא", הוצאת דני ספרים, 128 שקלים. |