עוגת קינמון ואגוזים מושלמת לקפההשבוע אצל חנושה: עוגת שיש רכה עם שכבה של חמאת קינמון שמעורבבת לתוכה, ומלמעלה: ציפוי מטריף של עוד חמאת קינמון עם אגוזים. בקיצור, שמישהו ישים מים ויפה שעה אחת קודם![]()
צילום: חנושה (בת חן שמעיה)
|
המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק חד"פ או אחת גדולה:
לתערובת האגוזים והקינמון:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מכינים את תערובת האגוזים והקינמון: ממיסים את החמאה, מוסיפים את הסוכר החום והקמח ומערבבים (את האגוזים מוסיפים בהמשך). 3 העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרם דק. מוסיפים את השמנת החמוצה והווניל. 4 מוסיפים את הקמח ומקפלים אותו פנימה בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה. נזהרים לא לשבור את הקצף ולא לערבב יותר מדי. 5 משמנים את התבניות ומעבירים אליהן את הבלילה. 6 מפזרים 2 כפות מתערובת הקינמון לאורך מרכז העוגה ומערבבים ליצירת דוגמת שיש. מוסיפים לכמות שנשארה את האגוזים, מערבבים ומפזרים על העוגה. 7 אופים 25-30 דקות (תלוי בתנור), עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. ![]() ** לגרסת פרווה ממירים את השמנת החמוצה בשמנת צמחית ואת החמאה בתחליף חמאה או נטורינה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|