1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 טורפים יחד בקערה שמן, סוכר, ביצים, וניל, מיץ, קליפה מגוררת ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים את הקמח, השקדים והשוקולד צ'יפס, ומערבבים רק עד שאחיד.
4 יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
5 אופים כ-20-25 דקות עד הזהבה והתייצבות.
6 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
7 חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
8 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערית קטנה את אבקת הסוכר והמים עד שמתקבלת תערובת סמיכה במרקם של טחינה.
9 מעבירים את הזיגוג לשקית זילוף קטנה ומזלפים פסים דקים על הבלונדיז.
10 מקשטים בקליפת תפוז מגוררת ומגישים.
• הבלונדיז נשמרות בכלי סגור במקרר כ-5-6 ימים.
• מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
• אפשר להכין את הבלונדיז עם קלמנטינות במקום תפוזים.
>> בפעם שעברה הכנו חיתוכיות פקאן משגעות
>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט