1 מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והאבקת סוכר עד לקבלת קרם חלק ואחיד. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני ומערבלים עוד, עד לקבלת קרם פלאפי ואוורירי (שימו לב שלפעמים צריך "לעזור" למיקסר ולנתק את הקרם שנדבק לדפנות הקערה בעזרת מרית). מוסיפים מחית וניל ומערבבים עוד דקה.
2 מנפים לקערה נפרדת את החומרים יבשים: קמח, קורנפלור, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה . מוסיפים את היבשים אל קערת המיקסר ומערבלים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (שימו לב לא לערבל יותר מידי).
אלפחורס. מתכון שתמיד עובד | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
3 מקמחים משטח עבודה, מניחים מעליו את הבצק, מקמחים אותו מעט גם מלמעלה ולשים ביד עד לאיחוד. מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
4 מחממים תנור ל-180מעלות (מצב סטטי - חום עליון ותחתון).
5 לאחר הקירור מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעובי חצי ס"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מרדדים גם את שאריות הבצק - וקורצים עוגיות גם מהן.
מחזיקות שבוע בקופסה במקרר | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
6 אופים את העוגיות 12-15 דקות, עד הזהבה עדינה (זמן האפייה עשוי להשתנות מעט בהתאם לתנור).
7 מרכיבים את העוגיות: הופכים מחצית מהעוגיות כך שהצד השטוח כלפי מעלה. מעבירים את ריבת החלב לשק זילוף ומזלפים על כל העוגיות ההפוכות. סוגרים אותן לצורת סנדוויץ' עם העוגיות הנותרות תוך כדי תנועות מעגליות לפיזור אחיד של ריבת החלב (כמו בסרטון). מפזרים את הקוקוס הטחון בקערה ומגלגלים בה כל עוגייה בתורה.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
* ניתן לשמור בקופסא אטומה בקירור עד שבוע.
* העוגיות במיטבן אחרי לילה במקרר.
בתיאבון!