לפני כמה שנים העוגה הכי פופולרית בסביבה הייתה עוגת טריקולד. עוגה של שלוש שכבות, לרוב מדורגות בצבען – שוקולד מריר או בראוני בבסיס, מוס שוקולד חלב במרכז ומוס שוקולד לבן בשכבה העליונה.
העוגה הבאה מבוססת על אותה עוגה מיתולוגית, רק שכאן השכבות קצת שונות. את מקומה של שכבת מוס השוקולד הלבן תופסת שכבת מוס חמאת בוטנים טעימה ונהדרת, שמצליחה לאזן בצורה מופלאה את העושר והמתיקות.
המצרכים :לבסיס (תבנית עגולה 24 ס"מ):
למוס השוקולד:
למוס חמאת הבוטנים:
לציפוי ולקישוט:
אופן ההכנה:1 מתחילים בהכנת הבסיס: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה. 2 שמים בקערית את השוקולד, החלב ואבקת הקפה הנמס. מחממים כמה שניות במיקרוגל, מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה. מצננים מעט. מוסיפים את החלמונים בהדרגה וטורפים במטרפה היטב ובמהירות. 3 בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 3-4 דקות, עד לקבלת קצף רך אך יציב. 4 מערבבים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד בהדרגה ובתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים 20 דקות. במהלך האפייה העוגה תתפח מאוד ותיסדק, אך בקירור היא תצנח, וזה בסדר. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. ככה נראה הבסיס. זה בסדר שהוא סדוק | צילום: חן שוקרון, mako אוכל5 בינתיים מכינים את מוס השוקולד: שמים בקערה את השוקולד והחמאה ומחממים כמה שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים לטמפרטורת החדר. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד, בכל פעם שליש מכמות הקצפת. 6 משחררים את עוגת הבסיס מהמסגרת של התבנית על ידי העברה של סכין חדה בשולי העוגה. מניחים שקף לעוגות בשולי התבנית (רצוי להשתמש בשקף הגבוה יותר מדופנות התבנית). 7 מעבירים את מוס השוקולד אל מעל הבסיס שהתקרר, ובעזרת מרית מחליקים אותו לקבלת שכבה אחידה. מנקים בעזרת נייר סופג את השוליים הפנימיים. מעבירים לקירור בזמן שמכינים את המוס חמאת בוטנים. שכבת המוס הראשונה כבר בפנים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל8 מוס חמאת בוטנים: שמים בקערה את השוקולד צ'יפס חמאת בוטנים ורבע כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה. מחממים מספר שניות במיקרוגל, מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים פנימה את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד שחמאת הבוטנים נטמעת לחלוטין. מצננים לטמפרטורת החדר. זה יהפוך עוד מעט למוס חמאת בוטנים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל9 מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר לקצפת יציבה. מקפלים בהדרגה את הקצפת לתערובת חמאת הבוטנים, בכל פעם שליש מהקצפת. 10 מעבירים את מוס חמאת הבוטנים אל מעל מוס השוקולד ובעזרת מרית מיישרים את פניו. מכסים ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות. וזאת היפיופה שלנו רגע לפני הציפוי | צילום: חן שוקרון, mako אוכל11 מכינים את הציפוי: שמים בקערית את השוקולד והשמנת המתוקה. מחממים מספר שניות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט ויוצקים על גבי העוגה. מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את כולה באופן אחיד. מחזירים לקירור להתייצבות ל-30 דקות. לפני ההגשה מעטרים את שולי העוגה במעט שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים. * העוגה נשמרת בקירור עוד 4 ימים נוספים. היא לא רק נראית מעולה! | צילום: חן שוקרון, mako אוכלבקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי |