המצרכים :לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה את כל חומרי הבצק פרט לחמאה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים 8 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי ורך.מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח (אפשר גם להכין לילה קודם ולהתפיח במקרר למשך הלילה). 2 מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד הקצוץ עם החמאה במיקרוגל או על בן מארי עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים סוכר ושקדים טחונים ומערבבים. מקררים מעט כך שהתערובת אינה חמה למגע ומסמיכה מעט. 3 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בגודל של כ-30x40 ס"מ, משטחים עליו את המלית בשכבה אחידה ומגלגלים מצידו הרחב יותר לקבלת רולדה הדוקה. >> עוד מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של ענבל - פיית העוגיות 4 חותכים את הרולדה ל-12 פרוסות ומסדרים בתבנית של 20x30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את השבלולים בביצה טרופה עם כפית חלב ואופים כ-20-25 דקות עד להשחמה. 6 בזמן שהשבלולים בתנור מבשלים מים וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה, מבשלים כ-2-3 דקות נוספות תוך בעבוע קל. מערבבים פנימה תמצית או ליקר שקדים ומצננים. מברישים את העוגה היטב בסירופ מיד כשיוצאת מהתנור. * העוגה במיטבה ביום ההכנה. *לגירסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בבצק בכמות שווה של שמן, את החמאה במלית ב-50 גרם שמן קוקוס ואת החלב בחלב סויה או במים. *לגרסה טבעונית אפשר להמיר את הביצה בבצק ב-50 מ"ל חלב סויה או מים, ולפני האפייה למרוח במעט חלב סויה, במקום ביצה. *אפשר להשתמש בקמח קסם כתחליף לקמח. |