1 מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון-תחתון).
2 מנפים לקערה קמח תופח, כוס סוכר וקורט מלח. מוסיפים את השקדים הטחונים, מערבבים ויוצרים גומה במרכז.
3 מכניסים לגומה את החלמונים, השמן ומיץ התפוזים. טורפים במטרפה לאיחוד.
4 מקציפים במיקסר את החלבונים עם רבע כוס הסוכר שנותרה עד לקבלת קצף יציב.
5 מוסיפים את קצף החלבונים לבלילה בשלוש פעימות: בפעם הראשונה מוסיפים מעט מהקצף ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים חצי מהכמות שנותרה ומקפלים בעדינות, ואז חוזרים על הפעולה כשמוסיפים את החלק האחרון ומקפלים שוב.
פרוסת טורט שקדים | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
6 משמנים תבנית קיגלהוף, מפזרים בתחת שקדים פרוסים (לא חובה) ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית.
7 אופים כשעה, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (שימו לב, זמני האפייה יכולים להשתנות בין תנור לתנור).
לעוד מתכונים מצוינים של חנושה
בתיאבון!