עוגיות בראוניז במרקם פאדג'יש לנו פינה חמה לעוגיות בלי קמח, לאו דווקא בגלל הגלוטן אלא בעיקר כי זה אומר שיש בהן יותר שוקולד, או כל אלמנט עוגייתי חיובי אחר. קחו את אלה של נטלי לוין לדוגמה. אלוהים איזה פינוק
נטלי לוין
| הכי טעים בבית, הוצאת תכלת
| פורסם 15/12/21 07:01
צילום: נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת
|
המצרכים :ל-20-25 עוגיות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 מניחים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים במיקרוגל או מעל סיר אידוי כפול (בן מארי). מערבבים לקרם חלק, אחיד וללא גושים. 3 מניחים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר והמלח ומקציפים במהירות גבוהה 5-6 דקות עד שמתקבלת קציפה אוורירית, תפוחה ובהירה. 4 מורידים למהירות נמוכה, מוסיפים את קרם השוקולד המומס ומערבבים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה. 5 מוסיפים את קמח האורז, אבקת הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת סמיכה, שוקולדית ומבריקה. 6 בעזרת שתי כפיות או כף גלידה קפיצית מניחים בתבנית תלוליות של התערובת ומשאירים ביניהן רווח היקפי של 1-2 ס"מ. מפזרים מעל מעט מלח גרוס ואופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות. 7 מיד כשהעוגיות יוצאות מהתנור משטחים אותן קלות בעזרת תחתית של כוס. מצננים לחלוטין ומגישים. המתכונים מתוך "הכי טעים בבית", הוצאת תכלת. 128 שקלים. >> עוד מתכונים מהספר של נטלי לוין בתבנית | צילום: נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת** העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה עד חמישה ימים. אפשר להקפיא עד חודש. |