1 מקלפים את התפוחים הירוקים, מוציאים את הליבה ופורסים דק.
2 מעבירים את פרוסות התפוחים לסיר רחב עם הסוכר וחמאה, מבשלים על להבה גבוהה במשך 10-15 דקות עד שהתפוחים הופכים לרסק וכל הנוזלים מתאדים. מעבירים לקערה ונותנים לתערובת להצטנן לחלוטין. אמורה להתקבל כמות של 475 גרם רסק.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ.
4 מקלפים את התפוחים אדומים, מוציאים את הליבה ופורסים דק באמצעות מנדולינה או סכין חדה. מניחים בקערה ויוצקים מעלל את רוב מיץ הלימון ומעט מים. מניחים בצד.
5 בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח,הסוכר החום והתבלינים.
6 יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים לתערובת את הביצה, שמן הזית ורסק התפוחים. מקפלים את המרכיבים הרטובים לתוך המרכיבים היבשים, רק עד קבלת תערובת אחידה(יש להימנע מערבוב יתר).
7 מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומשטחים בעדינות את החלק העליון במרית. אופים במשך 30 דקות עד שהעוגה מעט נוקשה למגע במרכז.
8 מוציאים מיד את העוגה מהתנור ומסדרים עליה את פרוסות התפוחים האדומים בצורת ספירלה. משאירים שוליים נקיים.
9 מברישים את פרוסות התפוחים בשארית מיץ הלימון ומחזירים לתנור לעוד 30-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
10 מניחים לעוגה להצטנן מעט לפני שמשחררים אותה מהתבנית. מחממים את ריבת המשמשים עם המים ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מברישים את החלק העליון של העוגה כדי להקנות לה זיגוג מבריק. מגישים את העוגה כשהיא חמימה.