עוגת תפוזים בחושה עם קליפות תפוזים מקורמלות של שי וניצןזוכרים את קליפות התפוזים המקורמלות שהיינו אוכלים פעם, לפני מיליון שנה? אז הנה הן עושות קאמבק ומצטרפות לעוגת תפוזים בחושה ורעננה. עוד במתכון: מקל וניל שמוסיף טעם וריח, ורגע - אמרנו כבר שהיא פרווה?
שי גולן וניצן קריבין
| mako אוכל
| פורסם 12/04/16 13:54
![]()
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :לקליפות תפוז מקורמלות:
לעוגה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-165 מעלות. 2 בקלחת שמים את הסוכר ומים ומרתיחים עד שמתקבל סירופ. בינתיים קולפים חצי תפוז עם קולפן. חותכים בסכין על קרש את קליפות התפוזים לרצועות דקיקות. מכניסים את קליפות התפוזים לסירופ ומבשלים עד שמתרככות ומקבלות ציפוי מסוכר. מסננים מהנוזלים ושומרים את הסירופ לסוף. ![]() ![]() 3 חותכים בסכין את מקל הוניל ומרוקנים את הפנים שלו. מקציפים במיקסר עם מקצף את הביצים, הסוכר והווניל עד לתערובת אחידה. ![]() ![]() 4 מערבבים בצד את הקמח, אבקת האפיה והמלח בקערה. סוחטים עם מסחטה את התפוזים לקבלת כוס מיץ טרי. מוסיפים בהדרגה למיקסר את השמן, את מיץ התפוזים ואת תערובת הקמח ומקציפים מספר דקות עד לתערובת תפוחה, אוורירית ואחידה. ![]()
![]() 5 קוצצים 2/3 מקליפות התפוזים המסוכרות עם סכין ומוסיפים לבלילה. משמנים ומקמחים תבנית ומוזגים את הבלילה לתוכה. אופים למשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש. ![]()
שדרגו לעוגת תפוזים עם קליפות תפוזים מקורמלות6 מוציאים מהתנור, מניחים צלחת הגשה והופכים עליה בזהירות את העוגה. מברישים את העוגה בסירופ ומקשטים בקליפות המסוכרות שנשארו. >> בואו להרכיב איתנו עוד מתכונים >> בפעם שעברה הכנו טראפלס מצופים מעולם אחר >> והנה כל מתכוני העוגות והמאפים שאתם יכולים לדמיין
![]() |