טארט קרם פסיפלורהתחתית פריכה ועליה מלית פירותית אפויה, ענוגה ומבושמת. המשקיענים מוזמנים לקשט בקרמל
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
|
המצרכים (15 מנות):
לבצק
לקרם פסיפלורה
לקצפת
לקישוט קרמל
אופן ההכנה:1 מקרימים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי. 2 מוסיפים את הווניל, הביצה והחלב, וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה. 3 מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית רק עד שהוא נטמע בתערובת. 4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות. 5 מרדדים את הבצק הקר לעובי כ-6 מ"מ. משטחים בתבנית (תחתית ושוליים), מחוררים במזלג ומחזירים לתנור ל-15 דקות. 6 בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות. 7 אופים את הבצק אפייה עיוורת 15 דקות (מכסים את הבצק בנייר כסף או נייר אפייה, מפזרים קטניות שישמשו כמשקולת כדי שהבצק לא יתפח ומכניסים לתנור). 8 מסירים את נייר הכסף או נייר האפייה והקטניות ואופים לפחות 10 דקות נוספות, או עד שהבסיס יציב ויבש. מניחים במקרר. 9 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. מכינים את המילוי: 1 טורפים בקערה את הביצים והסוכר, ומוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הפסיפלורה, מיץ התפוזים, מיץ הלימון והשמנת המתוקה. 2 מערבבים הכל יחד ומשתדלים שלא ייווצרו בועות. 3 טועמים, ומוסיפים טעמים חמוץ או מתוק אם רוצים. שימו לב, טעם המלית לא ישתנה הרבה אחרי האפייה. 4 יוצקים את המילוי לקלתית האפויה. 5 אופים ב-160 מעלות 30-35 דקות, גם אם המילוי נראה לכם עדיין רוטט ולא מוכן. בצינון הוא יתייצב. מכינים את קישוט הקרמל, אם רוצים: 1 שמים את הסוכר בסיר בינוני ומניחים מעל אש בינונית. זולפים מים עד הספגת הסוכר ולא יותר, ומערבבים להמסה. 2 ממשיכים לבשל עד לקבלת צבע ענברי (זהוב מעט כהה), ומורידים מיד מהאש. 3 זולפים צורות בעזרת מזלג בצורה חופשית על נייר אפייה, מחכים לצינון ושוברים לחתיכות. אם יש קונוסים, זולפים את הקרמל עליהם. הגשה: 1 מקציפים את חומרי הקצפת לקבלת קצפת רכה. 2 נועצים בכל פרוסה חתיכת קרמל, ומגישים עם הקצפת. |