1 לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, סוכר, ביצים, מים, מלח ווניל. לשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים במשך שעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 בינתיים מכינים מלית פרג ושוקולד לבן: בסיר בינוני שמים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש ומצננים את התערובת במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
4 מוסיפים ביצה ואגוזים קצוצים ומערבבים היטב.
5 מחלקים את הבצק התפוח ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים מחצית מכמות המילוי ומפזרים חצי מכמות השוקולד צ'יפס. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי 6 ס"מ.
6 מסדרים את שושני הבצק בתבנית משומנת במרווחים קלים.
7 חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית.
8 מכסים את העוגה ומתפיחים במשך כשעה או עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה.
9 מחממים תנור ל-170 מעלות.
10 מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות.
11 אופים 35-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והיא תפוחה ויציבה.
12 לזיגוג: שמים יחד בסיר מים וסוכר ומחממים עד לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. מברישים את העוגה המוכנה בסירופ בנדיבות ומגישים.
* העוגה במיטבה ביום ההכנה.
* אפשר להקפיא את העוגה עטופה היטב עד חודש.
* במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד מריר.