פינוק שוקולד מהיררבע שעה הכנה, עוד רבע שעה בתנור - ויש לכם את מאפינס השוקולד הכי מושחתים וכיפיים שאתם יכולים להעלות על דעתכם. הסוד הוא תוספת קטנטנה שדוחפים לתוך הבלילה לקראת הכניסה לתנור
צילום: שרון ברקוביץ, BERKO MADE
|
המצרכים :ל-7 גביעי נייר בקוטר 5 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומשמנים את גביעי הנייר בתרסיס שמן או חמאה. 2 ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו כ-30 שניות. מערבבים היטב עד שאין גושים (אם השוקולד לא נמס אפשר להחזיר למיקרו לעוד 20-30 שניות). מעבירים למקרר (או מניחים כ-15 דקות בטמפרטורת החדר). 3 מקציפים את הביצים (בשלמותן) כדקה, מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים להקציף עוד דקה. 4 מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים להקציף. 5 מוסיפים את תמצית הווניל והקמח ומערבבים בעדינות, כדי שהקמח לא יעוף החוצה. מפעילים את המיקסר שוב רק עד שהתערובת אחידה. 6 מעבירים את הבלילה לגביעי הנייר. 7 אם רוצים, מוסיפים לכל גביע טופי קרמל אחד או מעט שוקולד לבן ומטביעים אותם בעזרת כף. 8 אופים 15 דקות, עד שהחלק העליון מתייצב אבל הבפנים עדיין רך. 9 מוציאים, מקררים מעט והופכים על צלחת הגשה (אפשר גם לאכול ישר מגביעי הנייר).
לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם בתיאבון! |