1 מחממים תנור ל-150 מעלות.
2 מכינים את תערובת הגבינה: ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
3 מכינים את תערובת השוקולד: טורפים את הביצים ושני סוגי הסוכר בקערה גדולה. ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה (בפולסים של 30 שניות), מוסיפים לתערובת הביצים והסוכר ומערבבים.
4 מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה.
5 מרפדים תבנית 30*40 ס"מ בנייר אפייה ושופכים פנימה את תערובת השוקולד. משאירים מעט בצד, לקישוט.
6 שופכים דרך הצדדים את תערובת הגבינה על תערובת השוקולד. מלמעלה שופכים את שאריות תערובת השוקולד ויוצרים צורת שיש בעזרת סכין.
7 אופים כ-50 דקות. באמצע האפייה מסובבים את התבנית, לקבלת אפייה אחידה.
קפה מרסנד נוסד בשנת 1955 על ידי וולטר וחנה מרסנד בהשראת בתי קפה אירופיים. היום מציע המקום ארוחות בוקר וצהריים, מנות קטנות לצד האלכוהול ומתכונים עם קריצה נוסטלגית בפרשנות עכשווית. לאחרונה נפתחה גלידרייה צמודה לבית הקפה באותה הבעלות, אשר חולקת מרפסת עם בית הקפה.
בן יהודה 70 פינת פרישמן, תל אביב. 03-5234318.