1 מחממים תנור ל-150 מעלות.
2 טוחנים יחד במעבד מזון את אבקת הסוכר והשקדים טחונים עד קבלת אבקה דקה מאוד.
3 מנפים את התערובת באמצעות מסננת דקה.
4 בקערה יבשה, מקציפים את החלבון והסוכר לקצף יציב. מקפלים פנימה לתוך הקצף את תערובת השקדים.
5 מוסיפים צבע מאכל ומקפלים קלות. מומלץ להוסיף את הצבע בהדרגה כדי להגיע לגוון הרצוי. יש לזכור כי הצבע עשוי לדהות מעט במהלך האפיה.
6 מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט או סיליקון, מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזליפים עיגולים בקוטר של 1-2 ס"מ. אופים את המקרון בתנור שחומם מראש למשך 12 דקות.
7 להכנת המלית: מקציפים יחד בבן מארי את הביצה והסוכר, עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את הפטל המומס.
9 כשהקצף מגיע ל-60 מעלות מוסיפים את החמאה והשקדים הטחונים. מצננים במקרר למשך 24 שעות.
10 מסדרים את המקרון בזוגות, ובעזרת שק זילוף מזלפים את הקרם על הצד הפנימי של מקרון אחד, וסוגרים עם הצד הפנימי של המקרון השני. את המקרון מסדרים בכלי אטום ומאכסנים במקרר.