המצרכים :לעוגה (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ):
לקרם גבינה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי (עליון-תחתון). 2 מגררים את הגזרים בפומפייה ומניחים בצד. 3 טורפים בקערה ביצים, סוכר לבן, סוכר חום ושמן. 4 מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח וטורפים היטב. 5 לבסוף מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים היטב במרית או כף. מוסיפים גם אגוזים אם רוצים. 6 מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 40-45 דקות, עד שהחלק העליון זהוב וקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון. 7 מכינים את הקרם: מערבבים את כל החומרים בקערה לקבלת קרם אחיד וחלק. 8 כשהעוגה קרה לגמרי מורחים עליה את הקרם ומשטחים. 9 מעבירים למקרר להתייצבות של שעתיים, פורסים ומגישים. עוגת גזר וקרם גבינה של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש |